Mindful vanuit rust bewegen

Acceptatie en zelfcompassie voor wat er is op het moment.

Wat is Zhineng qigong?

Zhineng Qigong, is een uit China afkomstige meditatieve vorm van Qigong, die bestaat uit langzaam en met aandacht uitgevoerde bewegingen en meditaties. Al eeuwenlang beoefenen mensen meditatieve bewegingsvormen om  meer in de balans te komen.

Tijdens de meditaties nodigen wij ons lichaam uit om bewust naar onze ademhaling te gaan en met compassie   naar alle aspecten van ons zelf te kijken die in stilte naar boven willen komen. Voor een ieder is dit een eigen beleving. De intentie is altijd, rust en vrede voor het hart en de geest.

Ik bied privelessen Zhineng qigong aan in het Nederlands en Engels.

Priveles is 25 euro per 90 minuten. In overleg plannen wij wanneer de lessen zullen plaatsvinden.

Voordeel van privelessen is dat de oefeningen en meditaties afgestemt worden op de behoeften van de persoon die op dat moment aanwezig is. Hoeveel privelessen je wilt volgen, bespreken wij in overleg. De lessen worden  begeleid door mijn stem en  mijn drum. De eerste priveles is een kennismaking.  Lessen vinden binnen in mijn praktijk plaats.

Wat kun je verwachten in de les? (90 minuten)

– Wij beginnen de les met meditatief vanuit onze innerlijke stilte liefdevol een algemene intentie neer te zetten.

– Hierna start de warming up en vervolgens:

-Zhineng qiqong oefeningen 

-Acupunctuurpuntmassage

-Meditatie, geleide of in stilte

-Ervaringen delen en napraten indien gewenst en thee drinken.

Voor oudstudenten  of anderen die de Lcup al beheersen is er de mogelijkheid om maandelijks te oefenen als er behoefte is, zo kunnen wij bijvoorbeeld een volle maan training plannen of lessen met bijzondere thema’s. Suggesties zijn welkom!

Ervaring van een cursist:

In a cozy and relaxing practice, Hendrika offers a very wide range of alternative knowledge including Zhineng QiGong and Tibetan bowls treatments.
She is a very kind and comprehensive person, who may assist you well onto your own spiritual journey using her very extensive knowledge of energies.
I am very thankful for her teachings and I definitely recommend Hendrika’s services.

Alban