Gezondheid bevorderen door mindful en meditatief de qi, onze lichaamsenergie in beweging te brengen

Wat is Zhineng qigong?

Zhineng Qigong, is een uit China afkomstige meditatieve vorm van Qigong, die bestaat uit langzaam en met aandacht uitgevoerde bewegingen en meditaties. Al eeuwenlang beoefenen mensen meditatieve bewegingsvormen om  meer in de balans te komen.

Beoefenen van de zhineng qigong bewegingen

Hendrika begeleidt de lessen graag met behulp van haar stem, haar eigen gemaakte drum, oceandrum en met har klankschalen. Bij het uitoefenen van de bewegingen worden positieve affirmaties uitgesproken en gewerkt met visualisaties om de lichaamsenergie te versterken en het beter te laten stromen, om zo in een ontspannen staat van zijn te komen.

Meditaties

Tijdens de meditaties nodigen wij ons lichaam uit om bewust naar onze ademhaling te gaan en met compassie   naar alle aspecten van ons zelf te kijken, die naar boven willen komen. Voor een ieder is dit een eigen beleving. De intentie is altijd, rust en vrede voor het hart en de geest, maar een ieder is vrij om een persoonlijk intentie in de les mee te nemen. Meditaties kunnen in stilte, maar ook begeleid worden met verschillende klanken en visualisaties.

Ik bied privelessen Zhineng qigong aan in het Nederlands en Engels.

Priveles is 25 euro per 90 minuten. In overleg plannen wij wanneer de lessen zullen plaatsvinden.

Wat kun je verwachten in de les? (90 minuten)

– Wij beginnen de les met meditatief vanuit onze innerlijke stilte, liefdevol een algemene intentie neer te zetten, maar natuurlijk is ieder vrij zijn eigen intentie mee te nemen in de les.

– Hierna start de warming up en vervolgens:

-Zhineng qiqong oefeningen 

-Acupunctuurpuntmassage

-Meditatie, geleide of in stilte

-afsluiting en dankwoord

-Ervaringen delen en napraten indien gewenst en thee drinken.

Voor oudstudenten  of anderen die de Lcup al beheersen is er de mogelijkheid om maandelijks te oefenen als er behoefte is, zo kunnen wij bijvoorbeeld een volle maan training plannen of lessen met bijzondere thema’s. Suggesties zijn welkom!

Ervaring van een cursist:

In a cozy and relaxing practice, Hendrika offers a very wide range of alternative knowledge including Zhineng QiGong and Tibetan bowls treatments.
She is a very kind and comprehensive person, who may assist you well onto your own spiritual journey using her very extensive knowledge of energies.
I am very thankful for her teachings and I definitely recommend Hendrika’s services.

Alban