Ik ben gelukkig, dankbaar, en verwonderd van het leven op deze prachtige aarde
Hendrika Johannes

Ik ben Hendrika Johannes, therapeut in de natuurgeneeswijzen met specialisaties reflexzonetherapie , acupunctuur en kruidengeneeskunde. Verder ben ik docente Zhineng Qigong  en practitionar van Tao chi qigong.

In al mijn werkzaamheden bij Mi Ati heb ik de invulling van een stuk van mijn levenspad gevonden, waar ik vanuit passie en empathie  mijn  kwaliteiten en kennis kan inzetten om mensen te kunnen ondersteunen in hun proces naar meer welzijn en balans.

Tijdens mijn behandelingen integreer ik graag met instemming van de klant de verschillende natuurgeneeswijzen of pas ik ze onafhankelijk van elkaar toe. Zo kan het zijn dat u tijdens een acupunctuurbehandeling ook een qigong oefening meekrijgt om het proces van herstel te stimuleren en geef ik voedingsadviezen vanuit de chinese voedingsleer zo nodig tijdens een behandeling met reflexzonetherapie. Ook westerse kruidenadviezen horen bij mijn natuurgeneeskundige behandelingen.

Achtergrond

Mijn achtergrond is divers, maar heeft wel als rode draad de zorg en ondersteuning voor mijn medemens. Ik heb als kok gewerkt, ben afgestudeerd als Meester in de rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heb verschillende jaren gewijd aan vrijwilligerswerk en de zorg voor mijn gezin.

De reflexzonetherapie kwam op mijn pad toen ik in mei  2009 tijdens het geven van  voetmassages er achter kwam dat het zoveel ontspanning en verlichting kon brengen, juist ook bij mensen met klachten. Omdat ik nieuwsgierig was naar de werking van de reflexzonetherapie, ben ik  in september 2009 met de HBO opleiding reflexzonetherapie begonnen. Een gedegen opleiding die mij ook een goede medische basiskennis meegaf, om naast mijn reflexzonetherapeutische observaties van de voeten ook de fysiologie van de lichaamsprocessen mee te kunnen nemen tijdens het consult.

Met  de traditionele Chinese geneeskunst, kwam ik in aanraking tijdens mijn reflexzonetherapeutische opleiding. Ik was gefascineerd hoe  deze geneeskunst vanuit een geheel eigen  filosofie, die ervan uitgaat dat we in een dynamisch evenwicht leven met alles in en om ons heen, uitleg kan geven hoe klachten kunnen ontstaan en dat je met het gebruik van onder andere acupunctuurnaalden al veel kan betekenen voor het lichamelijk en geestelijk   welzijn van iemand. Geinspireerd ben ik in 2013 begonnen met mijn acupunctuurstudie, en heb die na jaren studie en vele uren stage in 2017 afgerond.

Verder  geef ik met veel passie Zhineng Qigong lessen, waar ik veel aandacht besteed aan het bewegen vanuit mindfulness.Het geeft ontspanning en vergroot de vitaliteit.

Ik blijf mij nascholen voor mijn persoonlijke ontwikkeling als nieuwsgierig mens en om als natuurgeneeskundige up to date te blijven.

Opleidingen die voor mij als natuurgeneeskundige van belang zijn:(Alle diploma’s zijn in mijn bezit). 

  • 2009-2013  Reflexzonetherapie bij de Haagsche Academie voor Natuurgeneeskunde(HAN), HBO
  • 2013-2014  Zhineng Qigong docenten opleiding bij Qing Bai, HBO
  • 2015 -2019  Kruidenvakopleiding bij Kruidenrijk in Zilk, HBO
  • 2014-2017  Behaald acupunctuur eindexamen aan de TCM  Academie te Amsterdam, HBO
  • 2017-2018 behaald masterjaar acupunctuur aan de TCM Academie te Amsterdam.
  • 2017 Medische Basisopleiding, Energieschool,HBO

Verder heb ik vele nascholingen, stages en verdiepingsworkshops gevolgd. Al mijn diplomas en certificaten zijn in te zien op aanvraag.