“zo binnen, zo buiten, zo boven,  zo onder, verbinding zit overal

Reflexzonetherapie ook wel voetreflexmassage genoemd

Reflexzonetherapie gaat ervan uit dat het lichaam is gespiegeld in verschillende lichaamsdelen, de reflexzones. Zo kun je het gehele lichaam via de reflexzones behandelen. Verbinding zit overal. Een klacht die zich manifesteert in de darmen kan ik op de voeten, de handen, de rug en de oren behandelen. Ik vind het een fijne manier om mensen te behandelen en blijf verwonderd over de mooie resultaten.

Reflexzonetherapie waarom zou je daarvoor kiezen?

-Het is een goede aanvulling op een reguliere behandeling, want het versneld het genezingsproces bij klachten, ook postoperatieve klachten.

-Het geeft een diepe ontspanning en ondersteunt  bij  het loslaten en verwerken/transformeren van emoties. Metamorfosemassage is een van de reflexzonetecnieken die Hendrika effectief hiervoor toepas.

-Door de diepe ontspanning kan het lichaam zich resetten en verminderen klachten.

Preventieve behandeling

-Klanten ervaren het ook als een preventieve behandeling. Zo worden zij minder vaak ziek en bij chronische klachten is de ervaring dat klachten verminderen als geregeld een behandeling wordt ondergaan.

Reflexzonetherapie is een waardevolle aanvulling bij,

Pijnklachten
Hoofdpijnklachten
Menstruatieklachten
Overgangsklachten
Rugpijn
Vermoeidheid
Slapeloosheid
Spier- en gewrichtsklachten
Spijsverteringsproblemen

Hoe werkt reflexzonetherapie ook wel bekend als voetreflextherapie

Bij pijnklachten, stress, niet lekker in je vel zitten en andere klachten kan er sprake zijn van blokkades in de energiestroom van het lichaam. Je zou ook kunnen zeggen dat het lichaam minder in evenwicht is. Rustige specifieke druk/ massage van de reflexgebieden op de voeten , zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant en stimuleert het zelfgenezend vermogen, de kracht in onszelf die steeds gezondheid nastreeft.

Reflexzonetherapeutische consulten

Intake

Iedere therapeutische behandeling begint met een intakebehandeling. Hendrika luister graag eerst naar uw verhaal en  stelt dan wat specifieke vragen, waarbij zij goed op u afstemt. Hierna onderzoekt zij, rustig voelend, het bestaan van spanning en gevoeligheid opzoekend, de voeten. Zo nodig worden soms ook de handen, rug of oren hierin meegenomen. Dit geeft haar de nodige inzichten om een op uw klachten afgestemd behandelingsplan te maken.

Vervolgbehandelingen

Het aantal vervolgbehandelingen hangt af van de klacht en andere factoren.

Reflexzonetherapie voor zowel babies als peuters en jonge kinderen

Ook babies, peuters en jonge kinderen kunnen heel goed behandeld worden met reflexzonetherapie. Babies, voor reflux, krampjes, constipatie en het geeft veel rust bij slecht slapen.