“zo binnen, zo buiten, zo boven,  zo onder”

“verbinding zit overal”

Reflexzonetherapie gaat ervan uit dat het lichaam is gespiegeld in verschillende lichaamsdelen, de reflexzones. Zo kun je het gehele lichaam op verschillende delen van het lichaam behandelen. Verbinding zit overal. Een klacht die zich manifesteert in de darmen kan ik op de voeten, de handen, de rug en de oren behandelen. Ik vind het een fijne manier om mensen te behandelen en blijf verwonderd over de mooie resultaten.

Reflexzonetherapie waarom zou je daarvoor kiezen?

-Het is een goede aanvulling op een reguliere behandeling, want het versneld het genezingsproces bij klachten, ook postoperatieve klachten.

-Het geeft een diepe ontspanning en ondersteunt  bij  het loslaten en verwerken/transformeren van emoties. Metamorfosemassage is een van de reflexzonetecnieken die ik effectief hiervoor toepas.

-Door de diepe ontspanning kan het lichaam zich resetten en verminderen klachten.

-Mijn klanten ervaren het ook als een preventieve behandeling. Zo worden zij minder vaak ziek en klanten met chronische klachten ervaren minder klachten als zij geregeld een behandeling ondergaan.

-Reflexzonetherapie is een waardevolle aanvulling van de reguliere behandelingen bij onder andere:

Pijnklachten
Hoofdpijnklachten
Menstruatieklachten
Overgangsklachten
Rugpijn
Vermoeidheid
Slapeloosheid
Spier- en gewrichtsklachten
Spijsverteringsproblemen

Hoe werkt reflexzonetherapie ook wel bekend als voetreflextherapie

Bij pijnklachten, stress, niet lekker in je vel zitten en andere klachten kan er sprake zijn van blokkades in de energiestroom van het lichaam. Je zou ook kunnen zeggen dat het lichaam minder in evenwicht is. Rustige specifieke druk/ massage van de reflexgebieden op de voeten , zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant en stimuleert het zelfgenezend vermogen, de kracht in onszelf die steeds gezondheid nastreeft.

Reflexzonetherapeutische consulten

Iedere therapeutische behandeling begint met een intakebehandeling. Ik luister graag eerst naar uw verhaal en  stel dan wat specifieke vragen, waarbij ik mij goed op u afstem. Hierna onderzoek ik, rustig voelend, het bestaan van spanning en gevoeligheid opzoekend, de voeten. Zo nodig worden soms ook de handen, rug of oren hierin meegenomen. Dit geeft mij de nodige inzichten om een op uw klachten afgestemd behandelingsplan te maken. Het aantal vervolgbehandelingen hangt af van de klacht. De intakebehandeling duurt 90 minuten en de vervolgbehandelingen 60 minuten.

Ook kinderen kunnen heel goed behandeld worden met reflexzonetherapie. Babies, voor reflux, krampjes, constipatie en het geeft veel rust bij slecht slapen.