POLARITEITS BEHANDELING


“zo binnen zo buiten, zo boven zo beneden, verbinding zit overal“


Reflexzonetherapie ook wel voetreflexmassage genoemd

Reflexzonetherapie gaat ervan uit dat het lichaam is gespiegeld in verschillende lichaamsdelen, de reflexzones. Zo kun je het gehele lichaam via de reflexzones behandelen. De klachten die gepaard gaan met hooikoorts bijvoorbeeld, kunnen verlichten door behandeling op specifieke reflexzones op handen, voeten en oren. Ik vind het een fijne manier om mensen te behandelen en blijf verwonderd over de mooie resultaten.

Roos schreef:

Ik ken Hendrika als een zeer gedreven, betrokken, zorgzaam en deskundig persoon. Ik heb veel baat gehad bij haar behandelingen. Ik heb veel last van hooikoorts/stof allergieën, dankzij de behandelingen is het sterk verminderd en nuttig ik geen medicatie meer. Hendrika is zeker een aanrader…!

Een stukje geschiedenis

Al duizenden jaren worden voeten gemasseerd om de gezondheid te bevorderen. Rond 1915 ontdekte KNO-arts Dr. John Fitzgerald (1872-1942) dat zijn behandelingen minder pijnlijk werden door gelijktijdig gebieden op de voet te bewerken. Samen met fysiotherapeute Eunice Ingham heeft hij de zones op de voet uitgewerkt. Het lichaam werd verdeeld in 10 verticale zones. Zo ontdekten ze dat het hele lichaam weerspiegelt in deze zones. Dit wordt ook wel de ‘Zonetherapie’ genoemd. Uiteindelijk heeft Hanna Marguardt de reflexgebieden topografisch op de voet uitgewerkt en de reflexzonetherapie in het westen geïntroduceerd.

Een aanvullende therapie

Reflexzonetherapie oftewel reflexologie is een aanvullende therapie, die gericht is op de totale mens en werkt op lichaam en geest. Deze reflexzones worden met duim en vingers bewerkt, wat zorgt voor een betere doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel. Er treedt ontspanning op en er ontstaat een betere energiedoorstroming. Het zelfherstellend vermogen van de cliënt wordt op deze manier aangesproken en gestimuleerd.

Voetreflex is de meest bekende behandelwijze binnen de reflexologie. Ik zet ook handreflex, hoofd- en gezichtsreflex, rugreflex en oorreflex in om verbetering te bewerkstelligen.

Voor wie?

Omdat reflexzonetherapie een veilige en natuurlijke behandelwijze is, die uitgaat van een goede energiedoorstroming is deze geschikt voor iedereen. Van jong tot oud. Reflexzonetherapie kan ingezet worden bij specifieke klachten, preventief, maar ook om te ontspannen en de gezondheid te versterken.

De systemen die behandeld kunnen worden met reflexologie zijn:

 • Spijsverteringsstelsel
 • Hormoonstelsel
 • Uitscheidingsstelsel
 • Lymfesysteem
 • Bloedsomloop
 • Ademhalingssysteem
 • Bewegingsapparaat
 • Zenuwstelsel
 • Spieren

Wanneer?

Reflexzonetherapie is een veilige methode en kan vrijwel altijd worden ingezet. Het is een goede aanvulling op onder andere fysiotherapie en behandelingen in het reguliere medische circuit.

Ook geeft het een diepe ontspanning en helpt transformaties op gang. Zoals de polariteitsmassage en Metamorfosebehandeling, behandeltechnieken binnen de reflexzonetherapie.

Hieronder staan enkele klachten die met reflexzonetherapie behandeld kunnen worden.

 • Als aanvulling op een medische behandeling
 • Bij vermoeidheid en slapeloosheid
 • Voor algehele ontspanning van de spieren
 • Hormonale klachten, overgang en Premenstrueel syndroom (PMS), dysmenorroe, vruchtbaarheidsklachtKlachten van het bewegingsapparaat, Rug, nek, heup, schouderklachten
 • Bij lichamelijke en emotionele stress
 • Artrose/Artritis
 • Reuma
 • Fibromyalgie
 • Hooikoorts

Bovengenoemde is een opsomming van klachten die er kunnen zijn. Mocht uw klacht er niet bij staan, vraag dan gerust aan mij wat ik in uw geval zou kunnen betekenen.

Reflexzonetherapeutische consulten

Intake

Iedere therapeutische behandeling begint met een intake. Ik luister graag eerst naar uw verhaal en stel dan wat specifieke vragen. Hierna onderzoek ik, rustig voelend, het bestaan van spanning en gevoeligheid opzoekend, de reflexzones op de voeten. Zo nodig worden soms ook de handen, rug of oren hierin meegenomen. Dit geeft mij de nodige inzichten om een op uw klachten afgestemd behandelingsplan te maken.

Vervolgbehandelingen

Het aantal vervolgbehandelingen hangt af van de klacht en andere factoren.

Reflexzonetherapie voor babies, peuters en jonge kinderen

Ook babies, peuters en jonge kinderen kunnen heel goed behandeld worden met reflexzonetherapie.

Babies, voor reflux, krampjes, constipatie en het geeft veel rust bij slecht slapen.

Kinderen ervaren het als rustgevend en kan ingezet worden voor verschillende klachten.

Ik geef ouders ook graag tips mee, zodat zij de kinderen zelf thuis geregeld kunnen masseren via specifieke reflexzones en acupunctuurpunten.

Workshop welness reflexzonemassage bij babies en kinderen.

Vindt je het leuk als ouders of grootouders om meer te weten over reflexzonemassage en acupressuur massage voor het welzijn van babies, peuters en jonge kinderen? Neem dan contact op met mij en dan maken wij daarvoor een geschikte afspraak. De workshop wordt niet vergoed door de verzekeraar, maar kost maar 25 euro per uur. Dit is een laag tarief, omdat ik graag mijn kennis deel met zo veel mogelijk ouders en grootouders.

Massage is ook een manier om je te verbinden met je opgroeiende kind. Ik spreek uit eigen ervaring, dat dit voor zowel kind als ouder helend is.

Meer weten over de behandelingen
of een afspraak maken?


Neem gerust contact op!
06-27481080 | info@miati.nl

De praktijk is weer open!


We houden ons natuurlijk wel aan de richtlijnen van het RIVM. Wees welkom!