OVER MIJ 

Hendrika Johannes

Hendrika Johannes, is therapeut in de natuurgeneeswijzen met specialisaties reflexzonetherapie , acupunctuur en kruidengeneeskunde. Verder is zij docente Zhineng Qigong en practitionar van Tao chi qigong. Zij is gehuwd en heeft drie kinderen.

In al haar werkzaamheden bij Mi Ati heeft zij de invulling van een stuk van haar levenspad gevonden, waar zij vanuit passie en empathie haar kwaliteiten en kennis kan inzetten om mensen te kunnen ondersteunen in hun proces naar meer welzijn en balans.

Hoe zij graag werkt

Tijdens haar behandelingen integreert zij graag met instemming van de klant de verschillende natuurgeneeswijzen of past zij ze onafhankelijk van elkaar toe. Zo kan het zijn dat u tijdens een acupunctuurbehandeling ook een qigong oefening meekrijgt om het proces van herstel te stimuleren en geeft zij voedingsadviezen vanuit de chinese voedingsleer zo nodig tijdens een behandeling met reflexzonetherapie. Ook westerse kruidenadviezen horen tot haar natuurgeneeskundige behandelingen.

Achtergrond

Haar achtergrond is divers, maar heeft wel als rode draad de zorg en ondersteuning voor de medemens. Zij heeft als kok gewerkt, is afgestudeerd als Meester in de rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft verschillende jaren gewijd aan vrijwilligerswerk en de zorg voor haar gezin. Sinds 2013 zet zij zich ook met hart en ziel in voor haar bedrijf Mi Ati.

Reflexzonetherapie

De reflexzonetherapie kwam op haar pad toen zij in mei 2009 tijdens het geven van voetmassages er achter kwam dat het zoveel ontspanning en verlichting kon brengen, juist ook bij mensen met klachten. Nieuwsgierig naar de werking van de reflexzonetherapie, is zij in september 2009 met de HBO opleiding reflexzonetherapie begonnen. Een gedegen opleiding die haar, een gedegen medische basiskennis meegaf om naast de reflexzonetherapeutische observaties van de voeten ook de fysiologie van de lichaamsprocessen mee te kunnen nemen tijdens het consult.

De Traditionele Chinese Geneeskunst

Met de traditionele Chinese geneeskunst, kwam zij in aanraking tijdens haar opleiding tot reflexzonetherapeut. Zij was gefascineerd hoe deze geneeskunst vanuit een geheel eigen filosofie, die ervan uitgaat dat we in een dynamisch evenwicht leven met alles in en om ons heen, uitleg kan geven hoe klachten kunnen ontstaan en dat je met het gebruik van onder andere acupunctuurnaalden al veel kan betekenen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van iemand. Geinspireerd is zij in 2013 begonnen met een acupunctuurstudie , en heeft die na jaren studie en vele uren stage in 2017 afgerond.

Yin-Tuina, the gentle touch

In 2019 maakte zij tijdens een nascholing van Sarah Pritchard kennis met yin-tuina en was meteen verkocht. Het is een vorm van tuina die heel zacht is, maar juist daarom heel krachtig. Zij noemt het zelf, gentle touch tuina. Het verwarmd, is heel ontspannend en aardend, en voed het rustgevende aspect van onze energie. Het is een kadootje voor zowel de ontvanger als de gever. Zij start de meeste behandelingen nu met een stukje yin-tuina.

Zhineng Qigong

Hendrika geeft heel graag Zhineng Qigong lessen, waar zij veel aandacht besteed aan het bewegen vanuit mindfulness. Het geeft ontspanning en vergroot de vitaliteit. De oefeningen geeft zij ook mee aan patienten als huiswerk om meer energetische balans te brengen.

Hendrika blijft zich nascholen voor haar persoonlijke ontwikkeling als nieuwsgierig mens en om als natuurgeneeskundige up to date te blijven.

Opleidingen

Opleidingen die voor mij als natuurgeneeskundige van belang zijn: (alle diploma’s zijn in mijn bezit)

  • 2009-2013 Reflexzonetherapie bij de Haagsche Academie voor Natuurgeneeskunde(HAN), HBO
  • 2013-2014 Zhineng Qigong docenten opleiding bij Qing Bai, HBO
  • 2015 -2019 Kruidenvakopleiding bij Kruidenrijk in Zilk, HBO
  • 2014-2017 Behaald acupunctuur eindexamen aan de TCM Academie te Amsterdam, HBO
  • 2017-2018 behaald masterjaar acupunctuur aan de TCM Academie te Amsterdam.
  • 2017 Medische Basisopleiding, Energieschool, HBO
  • 2020-2022 Chinese Kruidenopleiding  bij  Academie Bo-Yi afgerond.

Verder heb ik vele nascholingen, stages en verdiepingsworkshops gevolgd. Al mijn diplomas en certificaten zijn in te zien op aanvraag.

Meer weten over de behandelingen
of een afspraak maken?


Neem gerust contact op!
06-27481080 | info@miati.nl