KRUIDENWORKSHOPS


Kruidenworkshops

Mijn wens om kruidenworkshops te geven en daarvoor mijn kruidentuin als praktijkleerplek te gebruiken heeft nu vorm gekregen in de kruidencursussen vanuit de westerse kruidentraditie, die starten in maart t/m april 2024.

Kruiden cursussen in 2024

Drie daagse Geneeskrachtige Voorjaars kruidencursus

In 3 lesdagen van 3 uur leer je een aantal veel gebruikte voorjaarskruiden kennen. Je leert hoe ze er uitzien, en hoe je ze kunt verwerken. Het wordt veel doen en ervaren.

We gaan natuurlijk ook een wilde voorjaarskruidenwandeling maken en naar mijn Helende Kruidentuin waar je kunt snuffelen, proeven en bewonderen, zo kun je je iedere les weer verbinden met de kruiden en een relatie opbouwen.

De lessen zijn zeer praktisch gericht, zodat je al gauw thuis zelf aan de slag kunt. In de les ga je zelf onder andere een eigen zalf maken en starten we een fermentatieproces met kruiden waarvan je de laatste les de vruchten van kunt plukken. Enkele voorjaarskruiden zullen uitgebreid behandeld worden. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • algemeen gebruik en de geneeskrachtige toepassing van kruiden;
  • de voorjaarskruiden en hun veelzijdig gebruik;
  • de toepassing van kruiden als E.H.B.O. middel;
  • het oogsten, drogen en verwerken van kruiden tot thee; het maken van olie en zalf;
  • het herkennen van kruiden door waarneming en signatuur. We gaan ook in op de kruiden die horen bij rituelen die in deze tijd van het jaar vallen denk aan het begin van de lente en Pasen.

Verder zal ook het gebruik in voeding aan bod komen, waarbij we verschillende eigenschappen van het kruid waaronder ook de smaak en temperatuur meenemen in het verhaal.

Deze cursus is ook een soort kennismaking met geneeskrachtige kruiden. Je kunt dan meteen zelf aan de slag. Hoe leuk is dat!

Plaats en docent:

De cursus wordt gegeven: in Rijswijk in het Bedrijfsverzamelpand van de Compagnie aan de Geestbrugkade 35.

Docente is Hendrika Johannes, acupuncturist, reflexzonetherapeut, kruidengeneeskundige westerse kruiden en herbalist in de Chinese kruidengeneeskunde.

Tijd, data en tarief:

De cursus bestaat uit 3 lesdagen van 3 uur voor 66 euro per les. Je volgt ze alledrie.

Van 10 uur t/m 13.00 uur op dinsdagen en van 9 t/m 12 uur op de woensdagen.

Na de les staat de voorjaarssoep klaar voor wie nog gezamenlijk wil lunchen voor vertrek, met kruiden van het voorjaar en brood. Er is koffie, thee, water en wat lekkers tijdens de lessen.

Op dinsdag 19 maart start groep 1. De 2 andere data zijn dan 26 maart en 9 april (is nu vol).

Op woensdag 20 maart start groep 2 en de andere data zijn 27 maart en 10 april.

Er is plek voor 4 personen per groep.

Je krijgt een hand-out mee na de cursus en ook digitaal materiaal toegestuurd. Verder alles wat we tijdens de cursus maken.

Na deze cursus kun je ook besluiten een kruidenvakopleiding te doen bij de school waar ik mijn 4 jarige kruidenvakopleiding heb voltooid, het Kruidenrijk te Haaren.

Aanmelden

Je kunt je voor deze cursus opgeven via info@miati.nl. Ik stuur dan een bevestigingsmailtje en de factuur krijg je dan te zijner tijd.

Terug naar Kruiden

Meer weten over de behandelingen
of een afspraak maken?


Neem gerust contact op!
06-27481080 | info@miati.nl