KRUIDEN


Inleiding

Ik ben naast acupuncturiste en reflexzonetherapeute ook geschoold in de westerse kruidengeneeskundige, daarvoor heb ik 4 jaar westerse kruiden gestudeerd bij de kruidenvakopleiding van het Kruidenrijk te Haren. Verder heb ik ook de titel Herborist mogen ontvangen na het afronden van de Studie Chinese kruidengeneeskunde aan de Academie Bo Yi te Zoetermeer. Ik geef kruidenadviezen vanuit beide kruidentradities. Dit is een meerwaarde naast de acupunctuur en reflexzonetherapeutische behandelingen. Kruiden adviseer ik meestal naast een acupunctuurbehandeling of een reflexzonetherapeutische behandeling.

Mijn Kruidenpad

De kruiden zijn heel spontaan op mijn pad gekomen. Ik had reeds verschillende boeken over kruiden, maar het bleef bij lezen en soms gebruik van de kruiden in culinaire gerechten. In juni 2015 las ik een artikel over de kruidenvakopleiding bij het Kruidenrijk in Haaren en het sprak mij meteen aan. Ik was toen bezig met het eerste jaar van mijn acupunctuuropleiding en vond de kruidenvakopleiding een mooie aanvulling.

 Vier jaar lang ging ik iedere week naar Zilk waar ik les kreeg van Ria Hogervorst, een stukje theorieles in daarna meteen ook een praktijkles in de kruidentuin. Ook gingen wij wandelen in het natuurgebied van de Amsterdamse waterleidingduinen bij Zilk, waar wij van alles leerden over de geneeskrachtige bomen zoals de eik, de meidoorn, de sleedoorn. De lessen volgden ook de seizoenen. Ik leerde zo de planten echt kennen, hoe zij meegroeiden met de seizoenen, hoe je ze kon onderscheiden van elkaar. Verder leerden wij middels casuīstiek, hoe wij de kruiden het beste konden inzetten voor allerhande klachten zowel fysiek als mentaal. Ook het maken en inzetten van Bloesemremedies was deel van de opleiding.

Tijdens de kruidenvakopleiding bij het Kruidenrijk ben ik meteen begonnen met het planten van mijn eigen geneeskrachtige kruiden, waaronder veel inheemse kruiden die ook in het wild voorkomen en kruiden die in de Chinese kruidengeneeskunde gebruikt worden. Nu heb ik reeds 6 jaar ervaring hierin en maak graag kruidenthee, smeersels en olie voor eigen gebruik en voor de verkoop aan mijn patiënten.

Inmiddels heb ik ook de Chinese Kruidengeneeskunde opleiding afgerond en kan patiënten daar ook mee ondersteunen.

Meer lezen over Chinese kruidengeneeskunde en westerse kruidengeneeskunst.

Meer weten over de behandelingen
of een afspraak maken?


Neem gerust contact op!
06-27481080 | info@miati.nl